Galerie Reiservaringen

Hieronder mijn registraties, verwerkingen, en innerlijke beelden van mijn reizen door Zuid-Frankrijk, Egypte en Engeland.

Sommige plaatsen daar hebben me verbazende inzichten gegeven en naderhand thuis ook inspiraties en innerlijke beelden die erom vroegen uitgeschilderd te worden.
Zo waren daar de Seti-tempel in Abydos Egypte, Glastonbury en de inwijdingsgrotten van de Katharen in Zuid-Frankrijk.
Tijdens een dolfijnenreis kreeg ik sterk contact met de wilde dolfijnen van de Rode Zee Zuidelijk Egypte. En zoals Jonas in de walvis zat, zo voelde mijn onderbuik oude herinneringen naar boven komen die erom vroegen een plek te krijgen.

Lijfelijk op een plek zijn, dat geeft een directe ervaring, en het gaf me later ook veel nieuwe dromen, inzichten, en het liet verbanden zien die mij deden overtuigen dat deze plekken een diepe betekenis hebben (gehad), en dat het niet voor niets is, dat mensen ernaar toe getrokken worden nu! Ik noem daarom veel van mijn werk “(G-)oudheid”….

In vroeger tijden “namen” de Egyptenaren uit Soedan/Nubië goud wat daar in overvloed gevonden werd, mee over de Nijl naar hun tempelcomplexen voor de versieringen op bijv. beelden en sarcofagen. In AboeSimbel, op de grens van deze twee landen, waakte echter de Farao Ramses 2 die in AboeSimbel (tempelcomplex aan de Nijl bij de grens met Soedan) de liefde in het land heeft behoed. Maar het goud is in feite de liefde. Goud echter, van de buitenkant beschouwd, wordt vaak als een status gezien, een geldwaarde ook. Maar goud heeft ook een betekenis van “veel waarde” of “essentieel’ (zie ook in menu “het echte goud”).
Zo ook in Egypte waar het water van de Nijl goud waard is: voor de vegetatie en dus de voedselvoorziening.
We kunnen hier nog steeds van leren dat wat goud waard is, niet in aandelen of winstbejag te halen valt, maar meer in termen van liefde uit te drukken is!

Onze tijd vraagt om een gelijkwaardigheid van mannelijke en vrouwelijke energieën, in de maatschappij en in ons aller mensen. het vrouwelijke aspect was in de oude tijden van Egypte veel meer gewaardeerd en was meer ontwikkeld. Denk aan de Isis-cultuur: de godin Isis die alom geëerd werd.
Isis is langzamerhand uit de gratie gevallen, maar …. Isis komt weer!
En mét haar komt het echte goud weer de wereld in.


We hebben de vrouwelijke kant in en om ons erg hard nodig in de huidige tijd. Een bezoek aan tempels in Egypte en in het bijzonder de Isis-kapel in de Tempel van Seti I te Abydos activeerde dat inzicht bij mij, en vandaar de verschillende collages en schilderijen van die voor mij zo “vertrouwde” plek.

De oude wijsheden gingen in oude tijden “mee het graf in”, met name door lichaamsdelen te conserveren/mummificeren. Dat intrigeerde mij: conservering van een wijsheid….

Nu komen bij ons de oude wijsheden weer naar boven: we weten en herinneren ons steeds meer, maar ook wordt er letterlijk veel opgegraven en/of onderzocht. Zo ontstond mijn gemummificeerde tak waarin de sapstroom/bladeren weer wordt blootgelegd als “goud waard”,
en de uil (symbool van wijsheid) die was ingewikkeld (men mummificeerde ook dieren!), die nu uit/ ont…wikkeld wordt.

Mijn laatste reis was naar de bijzondere krachtplaatsen in Engeland: Stonehenge, Avebury, en Glastonbury (met de Tor, ChaliceWell en WearlyallHill) en graancirkels. De stenen spraken tot me. Cirkels toonden me een kracht. Graancirkels maakten me meer gefocust en vrijer. Het water van de rode en witte bron, evenals de stenen in Stonehenge hebben me gezuiverd! En de voelbare aanwezigheid van de Heilige familie mét van Jozef van Arimathea was sterk voelbaar en vol liefde.

Onderstaande schilderijen zijn op mooie langwerpige kaarten te koop. Een selectie van 7 kaarten kost €10,00, excl verzendkosten.
Bestel een setje via het contactformulier

Zie ook galerie dolfijnen https://www.hartistiek.nl/eigen-werkgallery/
Verdiepende tempel- en dolfijnenreizen die ieder jaar weer plaatsvinden: www.dolfijn-reizen.nl