Op aanvraag: Workshop “Mindful in de/je natuur”.

Oefening in goed kijken en bewust  ZIJN………. in de natuur. In stilte.

Moeder Natuur wil je graag verwelkomen. Het enige wat jíj doet is niet-doen, laten stromen en vooral ontvangen. En zo kom je automatisch in contact met jouw eigen natuur…  Alle gedachten en beslommeringen  laten en je zintuigen  openen. Niet gewoon een wandeling(etje), maar:
Onthaasten, je verbinden, echt kijken… Ik leid je naar dat gewaarzijn.

Dat klinkt simpel, maar dat is voor de westerse mens vaak het moeilijkste wat er is. We zijn niet zomaar in deze staat. We hebben zo onze conditioneringen… Je hoeft dat niet perfect te doen, zo werkt dat juist ook niet. Maar het is de moeite waard om jezelf de gelegenheid te bieden.

Dan zullen er tekenmomenten zijn en zal er wat meer aandacht op het kijken zijn.. Want tekenen is een manier om jezelf te spiegelen.
Je blik zal zeker verruimen. En jij zult je ook ruimer voelen! Je zal anders tekenen. Niet geprogrammeerd, zonder vooropgezette beelden, niet vanuit het hoofd, of vanuit het moeten. (soms werken tekenervaringen zelfs belemmerend! ) Maar we gaan vooral niet teveel doen!
Het is niet te voorspellen wat zich aandient. En ook ík ben benieuwd!

Ook geschikt voor teams, bedrijven, etc.

Kijk ook eens in het menu bij “Inspiraties” om te weten wat míjn ervaringen zijn…

 

 

 

One thought on “Op aanvraag: Workshop “Mindful in de/je natuur”.

 1. Ons team koos dit uitje omsamen eens wat anders te doen dan werken,en om “mindfullness” (waar je nu zoveel van hoort) zelf te ondergaan. En het was anders en méér dan we dachten! We werden bijvoorbeeld al meteen geconfronteerd met hoe we daar door dat bos naar de open plek liepen! Toen werd het stil (dat was al een hele ervaring met mijn collega’s!) en iedereen luisterde en keek beter om zich heen.
  Gaandeweg de dag en ook onder het schilderen zag ik mijn collega’s en mijzelf op een andere manier; dat heeft mijn ogen meer geopend voor de mensen die ze zijn.
  We hebben heerlijk zitten kijken, tekenen, lunchen, en ook flink gelachen…
  De sfeer was totaal anders dan op het werk. Vaak gaan we vanuit gewoonte of werkdruk met elkaar om, maar nu zagen we de mens erachter mee.
  Ik ging ontspannen en met nieuwe energie naar huis.
  De volgende dag merkte ik dat iedereen anders was, dat er meer openheid was bij iedereen. Ik hoop dat dat zo blijft!

  Renee, medewerker gemeente Boxmeer

Comments are closed.