agenda/aanbod

 


Ik, Mirjam zit helaas vanaf de zomer “in de lappenmand”, maar denk binnenkort weer (thuis) wat aan te kunnen bieden. Dat wordt dan in de lente : wederom Intuitief schilderen, cursus aquarelleren, en diverse workshopdagen.
_____________________________________

 


__________________________________

Nat-in-nat schilderen c.q. aquarelleren vanuit intuïtie/gevoel
Om de twee weken op woensdag- en vrijdagochtenden.
Of het nu kennismaking is met dit schilderen, of dat je het al vaker doet: we gaan al schilderend in aquarelverf op nat papier de kleuren beleven. Deze methode wordt in de antroposofie ook gebruikt, Rudolf Steiner  wees op het “voelend vormgeven”.
Met een inleidend gedeelte ga je geïnspireerder aan de slag. In deze techniek kan je sferen goed neerzetten, en vooral ook genieten van kleuren
Kosten: € 17,50 per keer  incl. materialen en consumpties. (minima korting)
Tijden: vrijdag- of woensdagochtenden om de twee weken.
nu al opgeven via  info@hartistiek.nl

__________________________________
“Boetseer je eigen opstelling“: 
Beelden zeggen vaak meer dan woorden!  En (met diverse kleuren) klei kunnen we een situatie wellicht beter tonen, en transformeren…Deze workshop vindt plaats in april, geef interesse en voorkeurstijden/data  aan!

Een opstelling is: dingen zich laten zien zonder woorden. Beelden zeggen vaak meer…. en het kan zijn dat al boetserend (aan een mensfiguur of iets anders) de ware betekenis meer duidelijk wordt dan met woorden.
Een leuke uitdaging om dat eens met klei te doen, toch?!

 

 

 

 

In mijn opstellingen ben ook ik deelnemer en iedereen is als “begeleider” gelijkwaardig. We gaan de diepte in, we diepduiken….. en vinden wat daar in het onderbewuste ligt opgeslagen…. en misschien kneden we ( met verschillende kleuren klei) de nieuwe situatie er ook bij… in ieder geval kunnen we met klei transformeren; nieuwe vormen creëren, hoe “vaag” of onaf ook !
Wie doet mee? Ervaring mag, maar is niet nodig.
Ken je het werk van Bert Hellinger nog niet? Dan stuur ik je tevoren documentatie.
 
€25,00 incl. drank en klei.
Nog enkele plaatsen vrij.

.

 

“Blij en vrij met klei”. Heerlijk authentiek en intuïtief boetseren.
“schilderbegeleiding op je eigen werk”
Schilder je zelf al geregeld? Loop je soms vast? duwtje nodig? nieuwe inspiratie of aanwijzingen nodig? Docente Mirjam van Meurs zal je in samenspraak jou weer inspireren.

 “Betekenisvolle vormen“  Vormen en hun betekenis: universele (of Heilige) geometrie bekijken en al tekenend en kleurend ervaren. 
“Schilderen op muziek  Altijd weer zo heerlijk, en alle remmingen en vooropgezette beelden los! Weer in april of mei. let op de agenda.

 “schilderen vanuit het element water en met de dolfijnenergie”. Heerlijke dag (met lunch!) om de flow en helende werking van dolfijnen en water al tekenend en schilderend te gaan ervaren. Najaar 2019 weer
“tekenen naar de natuur”. Wil je wel eens wat meer oefenen en weten over perspectief, of mens- en dierfiguren etc. … we gaan daar eens goed bij stilstaan en oefenen! Heel nuttig ook voor als je intuïtief iets wilt neerzetten. Zie cursus “Schilderen geïnspireerd door Rembrandt”.
Kort traject of éénmalig: “Individuele begeleiding”… al dan niet therapeutisch.
Te bestellen: Teambuilding of team/familie-uitje en lezing over een onderwerp.


Een review n.a.v. collega-uitje:
Beste Mirjam,

Ik vond het een bijzondere gezellige middag. Je geeft de workshop op een toegankelijke ongedwongen manier waardoor ik niet gevoel had te moeten presteren. Ook creeer je sfeer door de thee en de zelf gebakken cake. En wat fijn dat deze ook nog eens glutenvrij was. Ik heb genoten! En zal je zeker aanbevelen bij anderen belangstellenden.
Ook super de vele foto’s en filmpjes voor een mooie herinnering
Heel erg bedankt, warme groet van Susan.

Geef voor alles op tijd je interesse aan: middels het contactformulier, je zit nog nergens aan vast!
Opgeven via  info@hartistiek.nl
Bij opgave inventariseren we de gewenste dagen, data en tijden.

____________________________________

Meer weten over de activiteiten: (Scroll naar jouw activiteit/interesse)

Ook najaar 2019 weer: Nat-in-nat schilderen c.q. aquarelleren vanuit intuïtie/gevoel
Om de twee weken op woensdag- en vrijdagochtenden.
Of het nu kennismaking is met dit schilderen, of dat je het al vaker doet: we gaan al schilderend in akwarelverf op nat papier de kleuren beleven. Deze methode wordt in de antroposofie ook gebruikt, Rudolf Steiner  wees op het “voelend vormgeven”.
Met een inleidend gedeelte ga je geïnspireerder aan de slag. In deze techniek kan je sferen goed neerzetten, en vooral ook genieten van kleuren
Kosten: € 17,50 per keer  incl. materialen en consumpties. (minima korting)

Tijden: vrijdag- of woensdagochtenden om de twee weken.
“Reviews:
* Mijn ervaringen over de schilderlessen bij Mirjam zijn heel positief.
Vanuit een rustmoment, een korte geleide meditatie, gaan we werken. De uitleg is duidelijk en zichtbaar  De sfeer is prettig. De cursus nat in nat (aquarel) heeft mij veel verrassingen gegeven. Het intuïtieve karakter spreekt me erg aan.Het heeft me gestimuleerd om ook thuis zo nu en dan te schilderen. Vooral de blijheid die het me geeft is het belangrijkste. En stiekem hoop ik ook natuurlijk op een leuk resultaat.”
Marijke
“Ik heb twee keer deelgenomen aan een workshop bij Mirjam. Zowel de workshop “schilderen op muziek”. Als de workshop “intuïtief schilderen” hebben mij een ontspannen, gezellige tijd bezorgd. Superleuk om op deze manier met verf, jezelf en andere cursisten bezig te zijn.  Het resultaat was in beide keren niet het doel, en dat werkt stimulerend om los te komen van het moeten presteren.
Mirjam je gaf les op een manier waarbij ik me al snel op m’n gemak voelde, het gevoel dat het altijd goed is geeft de ruimte die ik nodig had om mij vrij te voelen.
Mirjam dank je voor je gastvrijheid en leerzame middag, tot ziens.”
Jolanda van Bremen
__________________
Oriëntatie-groepje “Intuïtief beeldend werken”
Tekenen en schilderen met diverse materialen en boetseren.
Wat is dat? Zie ook: http://www.hartistiek.nl/is-intuitief-schilderen/
Via contact met je innerlijke wereld geef je steeds meer expressie vanuit  jouw eigen inspiratiebron.

Zo is het werken vreugdevol en doet er toe! Met of zonder ervaring.
Mirjam put uit eigen ervaringen, zelf ontwikkelde leuke oefeningen, en haar inspiraties uit bijvoorbeeld de antroposofische vorm- en kleurenleer. 

Iedere middag een ander thema, en je geeft er jouw interpretatie, gevoel en kleur aan.
We delen onze ervaringen na afloop. 
De groepen zijn klein en hebben een persoonlijk karakter.
De aandacht op je intuïtie wordt terloops aangevuld met kennismaking in diverse materialen/technieken en technische begeleiding. Dit alles naar de behoeften binnen de groep.   Lees verder: wat is intuïtief schilderen/boetseren    
Lokatie Arnhem Zuid nabij station Zuid.
10 bijeenkomsten vanaf lente 2018 en dan weer in september.
Globaal duurt een bijeenkomst ruim twee uur.
Dagdeel samen met deelnemers te bepalen.

Kosten: €17,50 per keer Inclusief alle materialen (verf, papier, etc.) en drankjes. Korting voor minima.
Mogelijkheid tot proefles.
Opgeven via  info@hartistiek.nl
“Ik heb afgelopen jaar meegedaan. Steeds verheugde ik me op die dinsdagavond! Ik had echt nooit gedacht dat dit bij mij eruit zou komen, zoveel moois, nooit eerder zoveel plezier gehad in schilderen en zelf als verrassing ook met klei wat ik nog nooit deed! Er zijn erg veel verschillende materialen en thema’s behandeld waardoor ik veel leerde, steeds weer inspiratie kreeg en zeker door wil gaan. Mirjam kan alles boeiend brengen, ze weet veel, maar kijkt vooral naar waar de behoefte van ieder ligt.
Niet zoveel technische dingen, geen stilleven of model gelukkig. Ik vond dit daardoor persoonlijker.
De sfeer in ons groepje was ook erg fijn.”
Suzan de B.
_

Ook een dag met je eigen groep mensen/vrienden/familie/collega’s is mogelijk.
Wil je individuele begeleiding? kijk dan  bij
Creatieve begeleiding of therapie
Bodegravenplantsoen 36 Arnhem-Zuid
Nabij bussen en station Arnhem-Zuid
Voor informatie en opgave: bel 026-3790772
of mail info@hartistiek.nl
__________________
 Als therapeut  beeldende middelen gebruiken
Korte cursus van 4 bijeenkomsten. ( individueel: kijk op Creatieve Coaching)
Soms kunnen beelden meer zeggen dan woorden… of is het gemakkelijker uiten met potlood, verf of klei. Vanwege een veel terugkomende interesse en vragen is het dit jaar mogelijk om als therapeut of sociaal werker kennis te maken met beeldende middelen, die je daarna in kan zetten in jouw praktijk bij bijv. sessies  met cliënten en groepen. We gaan vooral eerst zelf aan de slag, want de ervaring is de beste leermeester.
Dan bekijken we vanuit  enige ervaring de uitwerking, inzetbaarheid, toepasbaarheid en werking in de praktijk, evt. met opdrachten voor in je werksituatie.
Een heel boeiende en zinnige vierdaagse voor jou en je praktijk of welk werk met mensen ook.
VOL !

Kosten voor vier keer: €360,00/€200
Mirjam begeleidt dit vanuit haar jarenlange ervaringen en opleidingen, als welzijnswerkster, kunstenares, spiritueel en kunstzinnig therapeute, en vanuit eigen levenservaring:
“Ik kijk naar de mens, en iedereen is uniek, dus een methode of boek… dat werkt echt niet altijd! Wees allereerst zelf echt mens, en volg je hart en intuïtie samen met de theorie. de cliënt weet het zelf het beste alleen dat kan je activeren of in herinnering brengen, en zo bevorder je tevens diens autonomie.
  Mijn ervaring is dat mensen, juist als ze helemaal in hun eigenheid gezien worden, zelf goed bij hun persoonlijke intuïtie en creatieve stroom kunnen komen, en die op eigen authentieke wijze tot expressie kunnen laten komen, en daarin goed voelen wat werkt en wat niet, etc. Maar hoe komen ze daar? Dat gaan we bekijken”
Tijden en andere gegevens zijn nog niet bekend. Bel of mail als je interesse hebt
en zie ook:
http://www.hartistiek.nl/creatieve-therapie-2/
______________
Workshop intuïtief boetseren: “blij en vrij met klei”.
Met klei heb je nog directer contact met het materiaal: de klei en de aarde:
heerlijk om met je handen te werken! (er zit geen potlood of kwast tussen). 

Middels opdrachtjes en oefeningen kom je meer en meer in de spelende creatieve stroom en tot vormen. Link met uitleg: wat is intuïtief beeldend werken

Prijs: € 25,00  Tip: neem je vriend(in), familielid, collega, etc. mee!

Tijd: Van 13.30-16.30 uur (of langer?)
Locatie: Arnhem Zuid,  nabij station, Bodegravenplantsoen 36
______________
Workshop “Boetseer je eigen (familie?)opstelling”:
Voor nieuw geïnteresseerden en voor mensen die er (enigszins?) bekend  zijn met het fenomeen “opstellingen”, en er graag ook zelfstandiger dan met een therapeut mee uit de voeten willen, niet te “zwaar”, wel serieus/zinvol. Een opstelling waarin je je personages (of innerlijke stemmen) de ruimte geeft, ze zelf precies goed vorm geeft, en hen vervolgens aan het woord laat. Met klei hierin te vormen en vervormen en metamorfosen te laten plaats vinden! 
Met begeleiding kom je al boetserend met klei naar het gebied van jouw familie, relatie, of tweede-ikken/sub-persoonlijkheden / stemmen, wat met klei met een natuurlijke beweging gaat die anders misschien voor jou geforceerd aanvoelt. Met praten ben je eerder geneigd erbij te gaan denken dan met boetseren.  
Je ontmoet hier gevoelens als woede, chaos, onbeantwoorde liefde, verdriet, etcetera. We laten deze “persoontjes”  aan het woord maar vooral kneden we ze, want beeldjes zeggen vaak meer dan woorden! Dit kan een helend proces zijn, vooral door de “kneedbare” verhalende processen van de middag. Elkaar hierin in veiligheid open laten komen is een vereiste: we helpen elkaar immers. We vertellen en luisteren in openheid naar elkaar en ons zelf.
Prijs: € 25,00  Tip: neem je vriend(in), familielid, collega, etc. mee!
Locatie: Arnhem Zuid,  nabij station, Bodegravenplantsoen 36
Een review van een deelneemster verduidelijkt”:
“Blij met klei. Wat een fijne workshop! Wij maakten voelend kennis met verschillende soorten klei. Aan hand van verschillende opdrachten werden we uitgedaagd ons denken los te laten en intuïtief te voelen; dan ontstaan er bijzondere dingen! Vanuit je onderbewuste komen via je handen ook inzichten naar boven.
Na een oefening om gevoelens uit te beelden kregen wij een soort eindopdracht. Mirjam gaf na de pauze de opdracht naar aanleiding van onze “producten” om nog meer met dat ene thema bezig te zijn en het uit te diepen. Heel bijzonder wat er toen gebeurde…
Mirjam begeleidt je op een liefdevolle en rustige manier. Ze stelt vragen, die je helpen om inzichten te verankeren en pijn te helen. Daarbij laat ze je in je eigen waarde. Of je wilt/kunt antwoorden is aan jou. Alles is goed.
Dus werken met klei is niet ingewikkeld. Schakel je denken uit en werk vanuit je hart. Het bezig zijn met het materiaal (de klei – product van de aarde) zorgt ervoor dat je gaat gronden. Waag het, probeer een keer iets nieuws uit en laat je niet weerhouden door het stemmetje in je hoofd dat je iets niet kunt.
Ik ging na die middag met een warm gevoel in mijn hart weer naar huis, en die blijdschap bleef.
Sindsdien slaap ik veel beter, en heb veel meer energie, een opmerkelijke verbetering!”

Daniela

Het was zeker de moeite waard en compleet op een manier die ik totaal niet verwacht had. Ik voel me al stukken beter nu. Echt hartelijk dank uit de grond van m’n hart lieve Mirjam. “
Man, anoniem.
_____________
“Niet gedacht dat er over vormen zoveel te zeggen is, en te bekijken. Mirjam legde veel als voorbeeld neer, heel boeiend! Eigenlijk teveel om op alles in te gaan, want we wilden ook zelf wel tekenen! En dat was gewoon lekker.
En zeker ook een gezellige middag zo samen.”

Patricia.
___________
Workshopmiddagen “Schilderen op muziek”

Workshopmiddag “SCHILDEREN OP MUZIEK”.
Geen vooropgezette beelden, geen eisen, verwachtingen, goeds-en-fouts:
Open al je zintuigen: je ogen, oren, tast, en wie weet dans je ook nog op de klanken die je hoort; dans met de kwast (of potlood), of zelfs met je lijf, en voel je vrij.
Voel wat de klanken willen, welke bewegingen, welke kleuren, hoeveel, hoe.
Deze workshop maakt je vast blij. Mensen met of zonder schilderervaring vinden dit steeds weer een heerlijke activiteit.
Je laat alle beelden los, want de klank vertelt het verhaal. We delen hooguit de belevingen, want keuren op resultaat of gelijkenissen…. dat kan natuurlijk niet.
Zo kun jij je vrijer gaan voelen met verf. Laat alle blokkades, overtuigingen (dat kan ik niet) etc. los, en kom gezellig meedoen!
Allerlei soorten (en ook wereld-) muziek passeren de revue.
Plaats: Bodegravenplantsoen 36 Arnhem-Zuid (nabij bussen en station-Zuid)
info: www.hartistiek.nl/agenda
of: bel 026-3790772 of info@hartistiek.
Kosten: €25,00 incl. materialen en drankjes.
Tijd: van 13.30 tot ca. 16.15 uur
“De workshop schilderen op muziek is een mooie ervaring.
Los komen van te veel in je hoofd zitten. Spelen met de klank- en verfkleuren en bewegingen. Een gezellig samenzijn. De middag vliegt om.
Dank je wel Mirjam voor je uitstekende voorbereidingen, enthousiasme en inspiratie.”
Marijke
“Prachtig was voor mij de ervaring om bij jou te mogen schilderen met muziek Mirjam. Buiten zon en regen met alle herfsttinten. Binnen ook met alles wat zich aandiende aan vormen, kleuren en emoties. Alles kon er zijn. Overvloed door moeiteloosheid. Zoals je ook zei.”
Hartegroet Ilse
___________
Samen al schilderend onderdompelen in de dolfijnenenergie en het element water.
Deze workshop is ontstaan vanuit mijn ervaringen tussen dolfijnen, me daarin meebewegend en hun energieën ervarend.
“Op het droge”, roepen wij nu weer de dolfijnen, om dan met dolfijnenmuziek en -geluiden en -beelden en ervaringen delend. Alles  wat inspireert en blij maakt…speels en lichtvoetig als dolfijnen zijn en dit met lijf en verf te laten stromen en uiten in kleuren en vormen. Zo is creatief bedoeld, en zo tekenen en schilderen heft het ook eventuele blokkades op. (“ik kan dat niet”, “ik heb geen talent”… deze overtuigingen en vooropgezette beelden laten we óók VAREN!~~~

We gaan ademend en bewegend de dans van de kwast en het potlood ervaren.
En: door dat meebewegen in dat waterelement komt als vanzelf de dolfijn!
Dolfijnen zijn hoog ontwikkelde dieren, die mensen helpen en die een helende energie hebben en uitzenden. Die energie roepen we op en gebruiken we in ons schilderen en tekenen! herkenning? wees welkom! Misschien heb jij al eens gezwommen met dolfijnen, is de energie je bekend en vertrouwd? Of klinkt dat vaag en ingewikkeld? Je zult juist merken hoe je in die dolfijnenstroom zit, en heerlijk vreugdevol gaat werken, want voelend uiten gaat alle blokkades en belemmerende overtuigingen voorbij . Dus stel je er gewoon voor open.
Deze fijne dag werkt helend en bevrijdend!
Hier ook een link naar de prachtige reizen die mijn vrienden zo liefdevol en n afstemming begeleiden naar de boot en het rif in de Rode Zee in Egypte:
dolfijnreizen

meer weten of lezen over dolfijnenenergie:
dolfijneninfo
Verschillende methodes van intensieve opleidingen  (bijv. de School voor Transformatie Meeuwenveen) hebben mij, Mirjam jaren geleden geïnspireerd om deze manier van werken te ontwikkelen. “Bewegen, yoga met de kwast” , zeg ik wel eens.  Alszodanig werken we ook in de dag.

Kosten voor de hele dag: € 45,00 (minima €30,00)
Inclusief materialen en bio-soep met brood.
Tijd: vanaf 10.30 tot plm. 16.30 uur
Afhankelijk van het aantal deelnemers is er een andere lokatie en evt. assistentie.
Geef je op tijd op, en tip ook je (dolfijnen-)vrienden.
   Duikend in de Rode Zee tussen het koraal
Dit wordt een bijzondere dag, waarin  ons verbinden met het element water, en daaruit voortvloeiend met de dolfijnen! Al tekenend (en schilderend) kun je water door je heen voelen stromen, bewust ademend en verbindend en ook bewegend “ben je water”.
Niet voor niets zijn de flowforms (lemniscaten) zuiverende vormen voor het water.
Daarvoor aandacht op deze dag, net als voor de mooie waterkristalvormen (Emoto en Lauterwasser). We gaan al werkend ervaren. Met natuurlijk ook weer die heerlijke dolfijnen-energie!
   “Tekenen naar de natuur”

Een fijne rustige workshopdag tekenen in DE PARK
Een natuurcentrum/boerderij en restaurant tussen Elst en Arnhem. We tekenen er opgezette dieren, en elkaar. Naar de natuur. Om eens heel lang en goed te kijken, en vormen te doorgronden (begrijpen en invoelend beter te tekenen!)
Met een heerlijke lunch (ook met dieet/bio/vegan etc.)
Van 10.15 tot 15.30 uur. €40,00 incl. lunch
  “Gewoon lekker kleuren
Gezellig! En dat mag.
Heerlijk… je hoofd leeg en ongecompliceerd ontspannen werken. Een tafel vol potloden, en heel veel meer materialen, thee, lekkers, leuke mensen die dit ook wensen, en zo een middag bezig gaan. Kletsen mag!
Niet duur wel leuk. Iedere tweede donderdagmiddag van de maand of meer. Houd de agenda bij voor meer dagen.
Data in overleg
Kosten: €6,00 

 “Individuele begeleiding”.
Op weg geholpen worden met eigen vragen.
Dat kunnen vragen zijn die betrekking hebben op jouw schilderen, creativiteit, inspiraties, blokkades, maar ook persoonlijkere begeleiding of zelfs therapie. zie ook: creatieve begeleiding
Tijdstip op afspraak.
Kosten: €50,00 per keer OF:
Vijf keer voor €200,00 !
Vijf keren zijn te verspreiden over een kalenderjaar, als men de eerste keer betaalt.
Ook hier geldt: Gelrepashouders krijgen 20% korting.
_______________
*Op warme dagen van mei tot in september: 
Lekker schilderen of werken met natuurmaterialen op een mooie buitenplek.
Ook individueel. Open link hierover.
_____________________
En verder: activiteiten op aanvraag en andere locaties.
Mirjam verzorgt graag een dag voor groepen elders en verbonden vanuit hun beroep of doelstelling.
Zo verzorgde zij reeds dagen voor een beroepsvereniging, vaak activiteiten op scholen, voor familie (tijdens een uitje een crea-uurtje ofzo), en groepen waar binnen een bepaald thema een doe-activiteit wat “lucht geeft” na leerstof of een lezing


zie voor sommige activiteiten ook:    http://Spirituele-agenda.nl

 

 

 

3 thoughts on “agenda/aanbod

  1. Pingback: Creatieve therapie of begeleiding/coaching. - Hartistiek.nl

  2. Pingback: wat is intuïtief schilderen (en boetseren) - Hartistiek.nl

Comments are closed.